09:01 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Αισιόδοξος και βέβαιος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμη κι αν η «ιστορία» τραβήξει περισσότερο, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς αι συντάξεις.

«Τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχουν τη μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον κίνδυνο ανεργίας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό».

«Διατηρούμε καύσιμα - κρατήστε το αυτό - για να επανεκκινήσουμε την οικονομία» διαμήνυσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Και πρόσθεσε: «Τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε τα έξης:

«Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800 ευρώ. Εάν συνεχιστεί, θα διευρυνθεί το 800άρι».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Συντάξεις, Μισθοί, ελληνική οικονομία, Γιάννης Βρούτσης, εργασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK