05:21 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον νέο τρόπο που θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στην Αττική προκειμένου να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Στα δύο «σπάνε» οι λαϊκές αγορές στην Αττική και κοντά σε κάθε μία που λειτουργούσε έως σήμερα θα λειτουργεί και μία δεύτερη σε κοντινό δρόμο προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση που μίλησε στον ΑΝΤ1 σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών. 

Με αυτή την λύση εκτίμησε ότι «και θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής.

Τι θα γίνεται αν δεν τηρούνται τα μέτρα

Διεμήνυσε ότι τα μέτρα προστασία θα πρέπει να τηρούνται και για τον λόγο αυτό σε όποια λαϊκή δεν εφαρμόζονται οι απαραίτητες αποστάσεις αυτή θα κλείνει για διάστημα 10-15 ημερών. 

Σχολιάζοντας το ζήτημα των τιμών των προϊόντων και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, ο υφυπουργός είπε ότι αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης.

Υπάρχει επάρκεια σε απολυμαντικά

Ο ίδιος ανέφερε ότι χθες στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπήρχαν 770.000 τεμάχια απολυμαντικών, σημειώνοντας ότι την άλλη εβδομάδα η ημερήσια παραγωγή στην χώρα μας, καθώς ομαλοποιούνται οι προμήθειες αιθυλικής αλκοόλης, θα φθάσει το 1 εκατομμύριο τεμάχια, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών.

Για τις τιμές και τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια, ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει και σημαντική αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, είπε ότι ομαλοποιείται η τροφοδοσία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και της αγοράς, καθώς θα έχει ήδη διασφαλιστεί μεγάλη επάρκεια για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, λαϊκή, λαϊκές αγορές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK