ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr άνοιξε τη Δευτέρα για τους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να καταβάλουν αιτήσεις για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Περίπου 80.400 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από εργαζομένους, για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr άνοιξε τη Δευτέρα για τους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να καταβάλουν αιτήσεις για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ

Την πρώτη ημέρα δυνατότητας υποβολής αιτήσεων, κατατέθηκαν περίπου 60.000 αιτήματα.

Τι περιλαμβάνει η δήλωση

Στην υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνονται τα προσωπικά τους στοιχεία και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Αυτά τα στοιχεία αντλούνται αυτόματα από το σύστημα.

Επίσης, η δήλωση περιλαμβάνει και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να κατατεθεί το ποσό.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν και το αν νοικιάζουν κύρια κατοικία, ώστε να λάβουν την έκπτωση ύψους 40%.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ύψους 800 ευρώ και αφορά εργαζομένους επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή της πολιτείας, είτε πλήττονται σημαντικά λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τις ΚΑΔ που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
εργαζόμενος, εργαζόμενοι, αίτηση, ενοίκιο, κορονοϊός, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK