ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
0 0 0
Βρείτε μας

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Σε στοχευμένες δράσεις στους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας, θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες κατά της ανεργίας εν μέσω κρίσης κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Μιλώντας στο Kontra Channel, για τη χρήση του «μαξιλαριού», ανέφερε πως «το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη».

Σύμφωνα με τον ίδιο από τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Εκτίμησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο).

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
Tags:
βοήθημα ανεργίας, Ανεργία, COVID-19, κορονοϊός, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK