11:15 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 22
Βρείτε μας

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το επόμενο διάστημα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε την Παρασκευή πως η ραγδαία διασπορά της πανδημίας του νέου κορονοϊού αναμένεται να φέρει μια «μεγάλη παγκόσμια ύφεση» που το πιθανότερο είναι πως θα πλήξει περισσότερο τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες.

«Σκοπεύουμε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα και μαζικά με προγράμματα στήριξης, ιδιαίτερα για τις φτωχές χώρες», τόνισε ο Μάλπας, στην πλατφόρμα LinkedIn.

Πρόσθεσε δε πως έχει σκοπό να έχει συνομιλίες σύντομα με τους ηγέτες της Αιθιοπίας, της Κένυας και άλλων χωρών.

Σταϊκούρας: Έως 4% η ύφεση το 2020 

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την ίδια ημέρα έκανε λόγο για ύφεση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 3% με 4%, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση για δυνατότητα ανάκαμψης το β' εξάμηνο.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα άμβλυνσης των συνεπειών του κορονοϊού ο υπουργός Οικονομικών, απέρριψε το σενάριο των περικοπών στους μισθούς του δημοσίου.

Πρόσθεσε δε, ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, είναι εφικτό να επαναληφθούν και τον επόμενο μήνα, χωρίς τη χρήση του «μαξιλαριού».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
οικονομία, Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός, Ύφεση, Παγκόσμια Τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK