21:35 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν επιτευχθεί παγκόσμια συμφωνία μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, τότε η Νορβηγία θα μπορούσε να συμπράξει, σύμφωνα με την υπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της σκανδιναβικής χώρας, Τίνα Μπρου.

Η Νορβηγία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης παραγωγής πετρελαίου σε περίπτωση που επιτευχθεί ανάλογη παγκόσμια συμφωνία, υποστήριξε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της σκανδιναβικής χώρας, Τίνα Μπρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η υπουργός είπε:

«Εάν μια ευρεία ομάδα παραγωγών συμφωνήσει να μειώσει σημαντικά την παραγωγή, η Νορβηγία θα εξετάσει μια μονομερή περικοπή εάν αυτή υποστηρίζει τη διαχείριση των πόρων και την οικονομία μας».

Η Νορβηγία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη. 

Η επόμενη συνάντηση των παραγωγών πετρελαίου του OPEC -και όχι μόνο- μεταφέρθηκε στις 9 Απριλίου, είπε σύμβουλος του υπουργού Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν το Σάββατο (04/04).

Η συνάντηση, η οποία υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του OPEC, Μοχάμεντ Μπάρκιντο, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις χώρες του OPEC+, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν έτοιμοι να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται σε αναταραχή από τις αρχές Μαρτίου, όταν η συμμαχία του OPEC+ δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε περικοπές παραγωγής εν μέσω της εκρηκτικής επιδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Tags:
Πετρέλαιο, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK