ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ξεκίνησε το απόγευμα και διεκόπη προσωρινά αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου τα μεσάνυχτα, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία.

Μαραθώνια είναι τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι καλούνται να συμφωνήσουν για τα μέτρα που θα λάβει το Eurogroup, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε το απόγευμα, ωστόσο αργά το βράδυ ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ανέφερε ότι η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και θα επανεκκίνησει περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

​«Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλήξουμε σε συμφωνία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο.

Τα δύο «στρατόπεδα» στο Eurogroup για το ευρωομόλογο

Νωρίτερα, το Reuters μετέδιδε ότι η η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, είναι και οι πιο μαχητικές όσον αφορά την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων για τον περιορισμό της ύφεσης που αναμένεται να προκαλέσει η πανδημία στην Ευρώπη.

Ωστόσο, Ολλανδία, Γερμανία και αρκετές άλλες χώρες τάσσονται κατά της αμοιβαιοποίησης του χρέους και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ευρωομολόγων τώρα, καθώς όλες οι χώρες της Ευρωζώνης μπορούν ακόμη να δανείζονται φθηνά από την αγορά και έχουν αρθεί οι περιορισμοί της ΕΕ όσον αφορά τα ελλείμματα λόγω της πανδημίας - ιδιαίτερα δε επειδή η σχετική διαδικασία θα πάρει χρόνια.

Κατά το Reuters, το Eurogroup είναι πιθανό να συμφωνήσει σε μέτρα πάνω από 500 δισ. ευρώ.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Μάριο Σεντένο, Ευρωζώνη, κορονοϊός, Eurogroup, ευρωομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK