07:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσεχή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ και τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.

Αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όσον αφορά στην προσεχή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, υποστηρίζοντας πως πιθανόν θα βρεθούν λύσεις για την σταθεροποίηση της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς.

«Ο υπουργός Πετρελαίου Μανουέλ Κουεβέδο και ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάζα βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας καθώς και με άλλους εταίρους του ΟΠΕΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, όπου οι χώρες θα αναζητήσουν κοινό πεδίο ώστε να αποκαταστήσουν την πετρελαϊκή αγορά, τις δίκαιες και σταθερές τιμές, που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και των αγορών», δήλωσε ο Μαδούρο.

«Πιστεύω πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, υπάρχουν καλές προτάσεις στο τραπέζι... Είμαι αισιόδοξος για την τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ και για τις συμφωνίες του ΟΠΕΚ+ που θα φέρουν σταθερότητα στην πετρελαϊκή αγορά... και την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε ομιλία που μεταδόθηκε από το Twitter.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ+ με θέμα την πιθανή μείωση στην παραγωγή πετρελαίου, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας των G20 την Παρασκευή, για τη σταθερότητα της αγοράς ενέργειας.

Tags:
παραγωγή πετρελαίου, ενέργεια, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, ΟΠΕΚ, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK