12:21 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ΟΠΕΚ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση στις 9 Απριλίου για να συζητήσει τη δυνατότητα μείωσης της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε ο Ράιαν Σίτον, ένας από τους ρυθμιστές στην κρίσιμη αγορά του Τέξας.

Μια μέρα νωρίτερα, ο αμερικανικός Οργανισμός Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) ανέφερε σε έκθεσή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίζουν τις τελευταίες εκτιμήσεις των τιμών πετρελαίου με την υπόθεση ότι η συμφωνία παραγωγής του ΟΠΕΚ δεν θα εφαρμοστεί.

Στην έκθεση, ο οργανισμός εκτιμά ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent θα φτάνουν κατά μέσο όρο τα 33 δολάρια το βαρέλι το 2020, δηλαδή 10 δολάρια το βαρέλι χαμηλότερα από τις προοπτικές του περασμένου μήνα.

Οι προβλέψεις του Απριλίου, προσθέτει η έκθεση, υπόκεινται στα αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας που οφείλονται στην επιδημία του κορονοϊού.

Στις αρχές Μαρτίου, οι συζητήσεις των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ για το θέμα δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση ούτε στην πρόταση της Ρωσίας να επεκταθεί απλώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για να υπάρξει μια πιο ισορροπημένη απόφαση αργότερα, ούτε στην ιδέα της Σαουδικής Αραβίας για διεύρυνση των περικοπών στην παραγωγή.

Ως αποτέλεσμα, οι περιορισμοί στην παραγωγή έχουν αρθεί από την 1η Απριλίου. Μαζί με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, αυτό οδήγησε σε σημαντική πτώση των τιμών του αργού κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Tags:
ΟΠΕΚ, παραγωγή, ΗΠΑ, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK