ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα πραγματοποιείται η συζήτηση των μελών του ΟΠΕΚ+ για το μέλλον της πετρελαϊκής αγοράς που δέχεται πιέσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την σύναψη νέας συμφωνίας για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής θα συζητήσουν σήμερα τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ+, με την πιθανή συμμετοχή και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην πετρελαϊκή αγορά, η οποία δέχεται πιέσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των χωρών της ομάδας G20.

Πηγή του πρακτορείου Sputnik, η οποία έχει πρόσβαση στο παρασκήνιο των συνομιλιών, δήλωσε πως η τελική απόφαση του ΟΠΕΚ+ θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των συζητήσεων των υπουργών Ενέργειας των G20.

Σε συνάντηση του ΟΠΕΚ+ που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και στην οποία επίσης συζητήθηκαν μέτρα για την υποστήριξη της αγοράς, τα κράτη – μέλη δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το μέλλον της συμφωνίας, παρά την πρόταση της Ρωσίας για επέκταση της συμφωνίας ώστε να μπορούν να ληφθούν πιο ισορροπημένες αποφάσεις, αλλά και παρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Tags:
παραγωγή πετρελαίου, υπουργός Ενέργειας, ενέργεια, αγορά, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, ΟΠΕΚ, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK