16:29 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε δίκτυο προστασίας περίπου 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Πρόγραμμα προστασίας περίπου 8.5000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για τη διεύρυνση και την επέκταση των δικαιούχων του υπάρχοντος προγράμματος απασχόλησης, αλλά και για την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, οι κύριες αλλαγές αφορούν τα εξής:

  • Επαναφορά 5.000 νέων θέσεων που είχαν αφαιρεθεί το 2018, επιπλέον των 3,500 κενών θέσεων, για συνολική προσφορά 8.500 νέων θέσεων εργασίας.
  • Επέκταση των δικαιούχων με την προσθήκη όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καθώς και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.
  • Αύξηση της επιδότησης από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαίως.

Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55 έως 67 ετών, ενώ το 48% των συνολικών ανέργων εντάσσεται στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων.

«Στόχος του Υπουργείου εργασίας είναι, μέσα από συνεχή αξιολόγηση, να βελτιώνει συνεχώς τα προγράμματα κατά της ανεργίας και να στηρίζει με κάθε τρόπο τις ιδιαίτερα αδύναμες ομάδες του πληθυσμού» δήλωσε, από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
Tags:
Γιάννης Βρούτσης, άνεργοι, COVID-19, κορονοϊός, εργασίες, εργασιακά, εργασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK