10:31 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε, τη Δευτέρα (20/04), σε πτώση τους δείκτες της Wall Street και, μάλιστα, πάνω από 500 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο «βυθίστηκε», τη Δευτέρα (20/04), στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου, καθώς οι δείκτες Dow Jones, S&P και Nasdaq έκλεισαν με πτώση κατά 550 μονάδες. 

Ο δείκτης του Dow Jones έκλεισε χάνοντας 550 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 2,3%, ενώ ο S&P 500 είχε απώλειες σε ποσοστό 1,6%. Ο Nasdaq έχασε 0,8%.

Οι απώλειες οφείλονται στην απότομη πτώση των συμβολαίων του West Texas Intermediate, που έχασαν πάνω από το 100% της αξίας τους, σημειώντας ένα ιστορικό ρεκόρ.

Υπό το πρίσμα της πτώσης των συμβολαίων πετρελαίου, ο τομέας της Ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο, με τη Chevron και την Exxon Mobil να σημειώνουν απώλειες άνω του 4% έκαστη. Ακόμα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχασαν πάνω από 3% στον δείκτη S&P 500.

Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε περιδίνηση παρά την προσπάθεια της FED, που ρίχνει τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, για τη διάσωση της αγοράς.

Άλλωστε, οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού έχουν γίνει αισθητές παγκοσμίως, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η ύφεση που θα προκύψει, θα μπορούσε να είναι η χείριστη.

Tags:
τιμές, Πετρέλαιο, Wall Street, ΗΠΑ, χρηματιστήριο, πτώση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK