19:06 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Πάνω από το μηδέν κινείται ξανά η τιμή του αμερικανικού αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), αφού πλέον βρίσκεται στα 2,21 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η τιμή του West Texas Intermediate (WTI), δηλαδή του αμερικανικού αργού ως προς τα συμβόλαια παραδόσεων Μαΐου, αφού διαπραγματεύεται, πλέον, στα 2,21 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX).

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η τιμή του WTI σημείωσε ραγδαία πτώση, αφού έφτασε σε αρνητικό πεδίο. Ειδικότερα, έκλεισε στα -37,63 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). 

Μάλιστα, η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε σε πτώση τους δείκτες της Wall Street και, μάλιστα, με πάνω από 500 μονάδες.

Η διακύμανση των τιμών στην αγορά πετρελαιοειδών έκανε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να πει πως η χώρα εξετάζει την αγορά έως 75 εκατομμυρίων βαρελιών για να γεμίσει τα αποθέματά της.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τραμπ υποστήριξε το εξής:

«Γεμίζουμε τα εθνικά μας αποθέματα πετρελαίου. Προσπαθούμε να βάλουμε έως και 75 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθεματικά. Αυτό θα τα έφτανε στην κορυφή και θα ήταν η πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής της εισαγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, λέγοντας το εξής:

«Θα το εξετάσουμε».
Tags:
ΗΠΑ, Πετρέλαιο, αργό πετρέλαιο, τιμή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK