15:05 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2484)
0 01
Βρείτε μας

Κατατέθηκε η τροπολογία για την έκπτωση 40% στο ενοίκιο των φοιτητών, αλλά και για την ένταξη των επιχειρήσεων με έξι έως 20 εργαζόμενους στο επίδομα των 800 ευρώ.

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκε η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού.

Το νομοθέτημα προβλέπει τη μείωση 40% στα ενοίκια των φοιτητών, καθώς και την ένταξη των επιχειρήσεων με 6 έως 20 εργαζόμενους στο έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Προβλέπεται μερική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού ενοικίου για τον μήνα Απρίλιο 2020, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.
  • Επεκτείνεται η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ και στις ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και στις επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. KOL Ι.Κ.Ε, οι οποίες απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους. Έτσι θα καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, αντί έως πέντε μόνον που ισχύει μέχρι τώρα.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την έκπτωση 40% στο φοιτητικό ενοίκιο, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

  • Ο δικαιούχος πρέπει να είναι εξαρτώμενο μέλος
  • Τουλάχιστον ένας γονέας πρέπει να είναι είτε εργαζόμενος σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή,  είτε εργαζόμενος σε επιχείρηση που έχει πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19, με αποτέλεσμα την αναστολή της σύμβασης εργασίας.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2484)
Tags:
εργαζόμενοι, φοιτητικό επίδομα, φοιτητής, φοιτητές, επίδομα στέγασης, επίδομα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK