06:48 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτη ενίσχυση για τις οικογένειες που πλήττονται από τον κορονοϊό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αφορά σε 63.900 νοικοκυριά που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Προϋπόθεση να υπάρχει ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση που μπορεί να φθάσει έως και τα 300 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) με ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έπειτα από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο σε μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και σε νοικοκυριά με δύο γονείς, εφ΄όσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Συνταξιούχος έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Η ενίσχυση θα ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί, ενώ για κάθε επόμενο προβλέπονται επιπλέον 50 ευρώ, με ανώτατο όριο, πάντως, τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. 

Η εισοδηματική ενίσχυση αφορά σε περίπου σε 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Η δαπάνη της ενίσχυσης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
Tags:
γονείς, COVID-19, κορονοϊός, οικογένεια, παιδιά, εισόδημα, οικονομική ενίσχυση, νοικοκυριά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK