13:15 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1936)
0 0 0
Βρείτε μας

Για το πώς θα διανέμεται από εδώ και στο εξής το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,

Διαφορετική μορφή θα λάβουν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης μόλις ξεκινήσει να «ανοίγει» η οικονομία.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ProtoThemaFm 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα επενεξετάσει πώς και σε πόσες δόσεις θα πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν ανασταλεί.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως από τον Ιούνιο θα περιοριστούν τα 800 ευρώ που δίνει τώρα η Πολιτεία, μόλις ολοκληρωθεί δηλαδή το τρίμηνο των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

«Τώρα είναι η πρώτη φάση αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξήγησε πως αν συνεχιζόταν κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα αποτελούσε βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

«Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει» δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας.

Ακόμη έκανε γνωστό πως υπάρχουν ήδη αιτήματα από επιχειρήσεις που ζητούν να βγει το προσωπικό τους από την αναστολή και συμπλήρωσε ότι οι πρώτες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής πρέπει να αναμένονται ως την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως τα 800 ευρώ θα εξακολουθούν να δίνονται σε όσους όσοι παραμείνουν σε αναστολή.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1936)
Tags:
Ελλάδα, οικονομία, κορονοϊός, επίδομα, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK