19:58 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο οίκος αξιολόγησης S&P επαινεί τις αντιδράσεις της Ελλάδας έναντι του κορονοϊού αν και αξιολογεί την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου σε ΒΒ-.

Στη βαθμίδα ΒΒ- αξιολόγησε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης S&P σύμφωνα με δημοσίευμα από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η προοπτική (outlook) για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας την ίδια ώρα, αναθεωρήθηκε από τον οίκο σε σταθερή από θετική, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της S&P «Η σταθερή προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι τα σημαντικά μαξιλάρια δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας αντισταθμίζουν τους κινδύνους για το αξιόχρεό της που προκύπτουν από τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο της COVID-19».

Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται στην «επιτυχή» όπως σημειώνει αντιμετώπιση της πανδημίας από τη χώρα μας, με την σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των θανάτων, αν και όπως σημειώνει αναμένεται συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό περίπου της τάξεως του 9% το 2020, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ αναμένει ανάκαμψη για το 2021.

Στην ανακοίνωση του οίκου αναφέρεται «Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας και της από αυτή προκύπτουσας οικονομικής κρίσης και του πλήρους αντίκτυπού τους στην οικονομία, αναθεωρούμε την προοπτική του αξιόχρεου της Ελλάδας σε σταθερή από θετική».

Η ανακοίνωση του οίκου δεν παραλείπει να κάνει λόγο για τα δημοσιονομικά μαξιλάρια, αναφέροντας  «πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικά δημοσιονομικά μαξιλάρια εν όψει των οικονομικών και δημοσιονομικών συνεπειών της κρίσης της COVID-19 που υποστηρίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας στο τρέχον επίπεδο».

Tags:
S&P, οικονομία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK