18:54 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα επίπεδα των 10 δολαρίων ανά βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου (WTI). Πτώση άνω του 20% για τα συμβόλαια παράδοσης τον Ιούνιο.

Νέα πτώση καταγράφει η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου (WTI), το οποίο έχει καταστεί βορά στις επενδυτικές διαθέσεις των πωλητών.

Εν μέσω των ανησυχιών για την αύξηση των αποθεμάτων και τη μείωση της ζήτησης, τα συμβόλαια WTI – παράδοσης τον Ιούνιο – παρουσιάζουν απώλειες άνω του 21% και κατακρημνίζονται στα 10,07 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η τιμή των συμβολαίων Brent στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 4,9% και διαμορφώνεται στα 19,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Η νέα επιδείνωση στην αγορά πετρελαίου επέρχεται ως απόρροια της διάθεσης των επενδυτών να ξεφορτωθούν όλα τα βραχυπρόθεσμα συμβόλαια και να επενδύσουν σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν μια καλύτερη τιμή πώλησης.

Στο μεταξύ, η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» βρίσκεται στο ναδίρ, καθώς το «lockdown» εν μέσω του κορονοϊού έχει καθηλώσει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, τα συμβόλαια WTI – παράδοσης τον Μάιο – κατακρημνίστηκαν κάτω των μηδέν δολαρίων, για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, ΗΠΑ, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK