05:12 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις φόρων ή και κάποια μέτρα επέκτασης δαπανών, για τη μετα-κορονοϊό εποχή, άφησε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο τραπέζι βρίσκονται οι μειώσεις φόρων μέσα στην επόμενη περίοδο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων -μεταξύ των οποίων και ο κλάδος της εστίασης-, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μειώσεων φόρων. 

«Είναι στις σκέψεις μας κάποιες λελογισμένες μειώσεις φόρων» σημείωσε ειδικότερα, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα προς αξιολόγηση.

Όπως είπε: «Υπάρχουν ζητήματα για τη μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις».

Ο ίδιος άλλωστε τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αρχικά η στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών, ωστόσο η κρίση του κορονοϊού άνοιξε μια παρένθεση, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αλλάξει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνα με την οποία «δίνει περισσότερες δαπάνες».

Όσον αφορά στην επόμενη φάση, που ανοίγει η οικονομία, η κυβέρνηση θα επιδιώξει, στο πλαίσιο του εφικτού, τη λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών ή επέκτασης δαπανών, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. 

«Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετα-κορονοϊό εποχή» διεβεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας. 

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη προς τους εργαζομένους, ανέφερε ότι για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρείες παραμείνουν κλειστές ή για το τμήμα των εργαζομένων που μένει σε αναστολή.

Μάλιστα, επισήμανε ότι βούληση της κυβέρνησης «είναι αυτό να κρατήσει και τον μήνα Ιούνιο».

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
Tags:
εστίαση, επιχειρήσεις, Φορολογία, φόροι, Χρήστος Σταϊκούρας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK