11:20 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 0 0
Βρείτε μας

Πιο φθηνά αναμένεται να κοστίζουν καφές και αναψυκτικά μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως μελετάται στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Τουρισμός και εστίαση αποτελούν τους τομείς που έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπισή του, ενώ τώρα διανύουμε το δεύτερο κύμα «χαλάρωσης».

Εκτός από την πιθανότητα η εστίαση να επανεκκινήσει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπoυργός, υπάρχουν σκέψεις και για στήριξη του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας μέσω και της μείωσης του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η κυβέρνηση οριστικοποιεί δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους για τον κλάδο: το αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου και τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο. Μέχρι την Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις για τα εξής:

  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 11%
  • Καφές, αναψυκτικά και ροφήματα μείωση ΦΠΑ από 24% σε 11%
  • Μείωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια από το 24% σε 13%
  • Προσωρινή αναστολή ή μείωση στο τέλος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
διακοπές, τουρίστρια, τουρισμός, τουρίστες, τουρίστας, κατάστημα εστίασης, εστίαση, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK