04:12 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε ότι το κράτος θα επιδοτήσει τμήμα των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Τη δημιουργία προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου το κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το κυβερνητικό σχέδιο, το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα «κόκκινα δάνεια», τόσο αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το τέλος του 2018 όσο και αυτά τα οποία προέκυψαν αργότερα, για όσους επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Κατά τον κ. Σταϊκούρα, το πρόγραμμα καλύπτει και τα εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτών μας που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές από την επιδότηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, με το νέο πρόγραμμα, επιπροσθέτως προς την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου:

  • Ενισχύονται οι συνεπείς δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.
  • Υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018.
  • Καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών.

Επίσης:

  • Περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.
  • Ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.
  • Καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο.

Εξάλλου στην έκτη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας σημειώνεται, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι τα κριτήρια επιλογής θα είναι μεταξύ άλλων:

  • Το οικογενειακό εισόδημα
  • Η αξία της ακίνητης περιουσίας
  • Το υπόλοιπο του δανείου

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δημιουργηθεί πλατφόρμα όπου οι πολίτες που θα πληρούν τα κριτήρια θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 31 Ιουλίου.

Επίσης, θα πραγματοποιείται έλεγχος για το αν πληρούν τα κριτήρια, ενώ η τράπεζα θα προχωρά σε αναδιάρθρωση του δανείου κρίνοντας κατά πόσο το συγκεκριμένο δάνειο είναι βιώσιμο.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, πρώτη κατοικία, κατοικία, κόκκινα δάνεια, δάνεια, δάνειο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK