00:26 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, τουριστικά πακέτα και κινηματογράφο.

Σειρά φοροελαφρύνσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τους επόμενους πέντε μήνες και έως τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, η οποία πλήττεται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο οποίος από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου θα είναι μειωμένος από το 24% στο 13% για τις εξής κατηγορίες:

  • ΦΠΑ στα εισιτήρια όλων των μέσων μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, τρένα, μετρό, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τραμ κ.ά.)
  • ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά
  • ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα
  • ΦΠΑ στα εισιτήρια των θερινών και χειμερινών κινηματογράφων

«Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση» σχολίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε ότι «οι πολίτες, κυρίως τα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα απ' αυτή την πρόνοια της Πολιτείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μειώσεις στον ΦΠΑ θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου.

Από 1η Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου, ο ΦΠΑ θα επανέλθει στα σημερινά επίπεδα του 24%.

Tags:
τουρισμός, ποτά, κινηματογράφος, εισιτήρια, μεταφορές, μεταφορά, καφές, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK