08:08 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 2020 θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις και εργαζομένους, τον μήνο Μάιο.

Από τις 18 έως τις 31 Μαΐου καλούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την ειδική αποζημίωση σκοπού, ύψους 534 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί υπό αναστολή, καθώς και οι επιχειρήσεις–εργοδότες που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου».

Εφόσον, η σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου δεν βρισκόταν σε αναστολή καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, τότε αυτός θα λάβει το αντίστοιχο ποσό, ανάλογα με τις ημέρες κατά τις οποίες βρισκόταν σε αναστολή εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Ποια η διαδικασία

Οι επιχειρήσεις–εργοδότες βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και κυρίως αφορούν τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή, και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση με εντολή δημόσιας αρχής κατά τον μήνα Μάιο 2020.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν απαιτείται νέα υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης σκοπού είναι και δικαιούχοι έκπτωσης 40% στο ενοίκιο της α’ κατοικίας (στην περίπτωση των εργαζομένων) και του επαγγελματικού ακινήτου (στην περίπτωση των εργοδοτών).

Η καταβολή των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 2020.

Tags:
επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, αποζημίωση, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK