19:47 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (538)
0 0 0
Βρείτε μας

Να μην ανησυχούν όσοι σχεδιάζουν διακοπές για προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, επισημαίνει ο τουριστικός Όμιλος TUI.

Στους προορισμούς όπου σημειώθηκαν λίγα κρούσματα κορονοϊού και επομένως δεν υπάρχει ανησυχία αναφέρθηκε ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI, Φρίντριχ Γιούσεν.

Όπως ανέφερε, «ο κορονοϊός δεν σταματάει στα σύνορα» και γι’ αυτό είναι σημαντική η διασφάλιση των τουριστικών προορισμών με συγκεκριμένα μέτρα. 

«Γι' αυτό συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις και επεξεργαζόμαστε σχέδια, για να κάνουμε ασφαλείς τις διακοπές» δηλώνει και αναφέρει ότι πρώτη προτεραιότητα δίδεται στις χώρες της Ευρώπης: «Τα Κανάρια, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο. Εκεί υπήρχαν πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού» τονίζει και προσθέτει ότι η TUI ξεκινά το πρόγραμμά της -περιορισμένο κατά 50%- προς αυτούς τους προορισμούς ήδη στα μέσα Ιουνίου. Εκεί έχουν ήδη τεθεί κανόνες, έχουν γίνει ρυθμίσεις, ώστε να μην πρέπει κανείς να έχει οποιαδήποτε ανησυχία» σημειώνει.

Προηγήθηκε έρευνα του γερμανικού ARD, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Γερμανοί δεν σχεδιάζουν διακοπές για το φετινό καλοκαίρι, ενώ μόνο το 22% σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για τουρισμό. 

Όπως επισημαίνεται στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, το 50% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει φέτος διακοπές -πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κάτω του 25%-, το 31% προγραμματίζει διακοπές εντός Γερμανίας, ενώ στην Ευρώπη σχεδιάζει να περάσει τις διακοπές του το 19% και σε πιο μακρινούς προορισμούς το 3%.

Ωστόσο, ο Γιούνσεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ποσοστό των Γερμανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες. Σε συνέντευξή του στο ARD, λέει μάλιστα χαρακτηριστικά, «αν και αυτοί αποφάσιζαν να κάνουν διακοπές στη Γερμανία, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (538)
Tags:
TUI, Γερμανία, Τουρισμός, τουρίστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK