08:33 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως, όταν τελειώσει αυτή η «παρένθεση», η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μειώσεις φόρων.

«Μόλις τελειώσει αυτή η παρένθεση, όπου ακόμη κι αυτή περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που ήμασταν, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τις μειώσεις φόρων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε ότι το ποιες θα είναι οι μειώσεις φόρων, θα εξαρτηθεί από τους δημοσιονομικούς χώρους και από τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Σε κάθε περίπτωση, η κεντρική στόχευση της κυβέρνησης, με το που σταθεροποιηθεί η οικονομία, είναι η επιστροφή στη λογική της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, όπως γινόταν μέχρι τον Φλεβάρη του 2020» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το ποια από τις μειώσεις στον ΦΠΑ δυνητικά θα επέλεγε να σταθεροποιηθεί στο μέλλον, απάντησε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πριν τον Οκτώβριο.

«Πήραμε κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις για πέντε μήνες προκειμένου να μειώσουμε ΦΠΑ σε πολλά διαφορετικά προϊόντα. Θα δούμε την κατάσταση τότε και ανάλογα θα ενεργήσουμε» είπε. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι μειώσεις των εισφορών θεωρούνται ακόμη μεγαλύτερης βαρύτητας ζήτημα για την κυβέρνηση με το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν επί τάπητος κάποιες επεκτάσεις του ΦΠΑ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι «κανένα τέτοιο σενάριο και καμία τέτοια σκέψη δεν υπάρχει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών».

Tags:
μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, κορονοϊός, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές, φόροι, οικονομία, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK