20:40 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν υπάρχει στόχος για τη διαμόρφωση του ΑΕΠ της Κίνας, φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έκθεση του Λι Κετσιάνγκ, πρωθυπουργού του ασιατικού έθνους.

Το Πεκίνο δεν θέτει στόχο ως προς τη διαμόρφωση του φετινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, κατά τη σύγκληση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της χώρας, ο πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, παρουσίασε την έκθεσή του, λέγοντας το εξής:

«Δεν θέτουμε τον συγκεκριμένο στόχο του ΑΕΠ, κυρίως λόγω της πανδημίας και των μεγάλων αβεβαιοτήτων σχετικά με την οικονομία και το εμπόριο. Η Κίνα αντιμετωπίζει απρόβλεπτους παράγοντες στην ανάπτυξή της».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει ορισμένους παράγοντες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν στην ανάπτυξή της, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία της νόσου COVID-19 και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον».

Η κυβέρνηση, όσον αφορά στο ποσοστό ανεργίας στις πόλεις, στοχεύει σε 6%, σε σύγκριση με το 5,5% του προηγούμενου έτους. Ακόμα, θέλει να προσθέσει, φέτος, πάνω από εννέα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, φέτος, τέθηκε στο 3,6% από 2,8% πέρσι, δίνοντας χώρο για μεγαλύτερη ρευστότητα και καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ακόμα, ένα τρισεκατομμύριο γιουάν θα κυκλοφορήσει σε νέα «ειδικά κρατικά ομόλογα» φέτος και τα μέτρα μείωσης των φόρων αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Το 2020, η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες. Πέρσι, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,1%, με τον στόχο να κυμαίνεται από 6% έως 6,5%.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, Λι Κετσιάνγκ, ΑΕΠ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK