20:31 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν σήμερα 13.474 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής, ποσού συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου, 13.474 δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς να πιστώνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, και έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, έπειτα από έλεγχο.

Όπως παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» την Τετάρτη, θα δρομολογηθούν, τον Ιούνιο, οι διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Τέλος, το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Tags:
καταβολή, δικαιούχοι, επιχειρηματίας, μέτρα στήριξης, COVID-19, κορονοϊός, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, οικονομική ενίσχυση, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK