05:13 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα ακόμα και ως προς τις τιμές του χρυσού, οι οποίες -σύμφωνα με έκθεση- θα μπορούσαν να «σπάσουν» ρεκόρ έως το τέλος του 2020.

Ο χρυσός σημείωσε σημαντική αύξηση, κατά 12% στην τιμή του, φέτος εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλο τον πλανήτη. 

Έτσι, σύμφωνα με έκθεση της ιστοσελίδας Marketwatch, που διαθέτει οικονομικές και επιχειρηματικές πληροφορίες, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να «σπάσουν» ρεκόρ έως το τέλος του 2020.

Ο Νταρβάι Κουνγκ, μάνατζερ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής εμπορευμάτων στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων DWS Group, που μίλησε στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα είπε:

«Αναμένω ότι οι τιμές του χρυσού θα αυξηθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ενώ οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί, συνεχίζουμε να βλέπουμε τον χρυσό ως καλό αντιστάθμισμα δεδομένης της αβεβαιότητας». Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει ότι οι τιμές ενδεχομένως να αγγίξουν ακόμα και τα 1.8000 δολάρια ανά ουγγιά.

Από την πλευρά του, ο Πέτερ Γκρόσκοπφ, διευθύνων σύμβουλος της Sprott Inc., περιέγραψε τις τιμές του χρυσού ως «χαμαιλέοντα» και «θερμόμετρο κατά της εμπιστοσύνης» που ταιριάζει εξίσου καλά σε περιόδους αποπληθωρισμού και πληθωρισμού.

Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει το εξής:

«Περισσότεροι επενδυτές πρέπει να προσθέσουν χρυσό ως περιουσιακό στοιχείο προστασίας στα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό θα δημιουργούσε "περισσότερη ζήτηση από ό,τι μπορεί να αντιμετωπίσει η αγορά. Ο χρυσός θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά ανεξάρτητα από το εάν περισσότερες χώρες ανοίγουν ξανά τις οικονομίες τους ή εάν ένα δεύτερο κύμα του κοροναϊού θα ωθήσει τις αρχές να παρατείνουν τα μέτρα περιορισμού σε εθνικό εοίπεδο, τα οποία πλήττουν την οικονομία».
Tags:
χρυσός, τιμές, τιμή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK