01:59 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βερολίνο και Lufthansa κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για την παροχή κρατικής βοήθειας, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη διάσωση της εμβληματικής γερμανικής εταιρείας.

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Lufthansa, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ήρθαν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πηγές, οι οποίες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση κρατικού δανείου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με αντάλλαγμα την απόκτηση του 20% των μετοχών.

Η ολοκλήρωση του deal εναπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Lufthansa, καθώς και των εποπτικών αρχών της Κομισιόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερμανικός όμιλος περιλαμβάνει μια σειρά θυγατρικών, όπως οι Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Swiss κ.ά.

Πέραν της απόκτησης του 20% των μετοχών, η συμφωνία προβλέπει και την έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου, αξίας ίσης με το 5% των μετοχών.

Παράλληλα, το γερμανικό δημόσιο θα έχει το δικαίωμα ορισμού δύο στελεχών στο εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa.

Το πακέτο διάσωσης επήλθε ως αναγκαιότητα της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, καθώς η «βουτιά» της ταξιδιωτικής ζήτησης έχει οδηγήσει στην καθήλωση του 90% του στόλου της εταιρείας.

Μάλιστα, οι ζημιές για τον εμβληματικό γερμανικό όμιλο υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο ευρώ ανά ώρα, δηλαδή 24 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση επεξεργάζεται ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο προβλέπει τη μείωση του στόλου κατά περίπου 100 αεροσκάφη, καθώς και την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, αεροπορικές εταιρείες, εταιρεία, δάνειο, Γερμανία, Lufthansa
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK