02:19 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ως προτεινόμενος για επαναδιορισμό στη θέση του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από 4,5% έως 9,5% θα κυμανθεί η ύφεση του 2020, λόγω της πανδημίας, όπως εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας που προέβλεψε ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,5%

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ως προτεινόμενος για επαναδιορισμό στη θέση του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμισε την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία καθώς «όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο, ο φόβος που φωλιάζει στις ψυχές μας, δημιουργεί συνθήκες στασιμότητας, και ενδεχομένως, εάν συνεχισθεί, και φόβους στασιμοπληθωρισμού».

Επανέλαβε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ότι όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο, «μόνο σενάρια» μπορούμε να κάνουμε για τις επιπτώσεις, με «το βασικό σενάριο» να είναι στο 6% για το 2020

Για το 2021 προβλέπεται ανάκαμψη 5,5%, είπε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εκτιμήσεις θα αλλάζουν κάθε φορά που θα δημοσιοποιούνται (νέα) στοιχεία.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το τρέχον έτος θα έχουμε σημαντική πιστωτική επέκταση, που εκτιμάται σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον. Τόνισε μάλιστα ότι από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαίων, οι τράπεζες είναι απόλυτα καλυμμένες για να συμβάλουν στη διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας. Βεβαίως, πρόσθεσε, οι τράπεζες οφείλουν να δανειοδοτούν φερέγγυους δανειολήπτες (με βάση τα στοιχεία που έχουν έως 31/12/2019).

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1965)
Tags:
οικονομία, κορονοϊός, ΑΕΠ, Ύφεση, Βουλή, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK