10:18 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχέδιο για την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας ώστε να εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ έχει έτοιμο η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

Στην περικοπή περίπου 5.000 θέσεων εργασίας σκοπεύει να προχωρήσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, με την απόφασή της αυτή να αναμένεται να ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), το σχέδιο για την περικοπή των θέσεων εργασίας ετοιμάστηκε προκειμένου η εταιρεία να εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, η Renault δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά θα δώσει προτεραιότητα στη «μη αντικατάσταση των υπό συνταξιοδότηση εργαζομένων».

Την ίδια ώρα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη γαλλική κυβέρνηση για τη χορήγηση κρατικού δανείου, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters για το συγκεκριμένο θέμα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έδωσε πληροφορίες.

Η Renault το περασμένο έτος είχε στο δυναμικό της περίπου 48.500 εργαζόμενους στη Γαλλία, ενώ όπως αναφέρει το Reuters την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η περικοπή θέσεων εργασίας και η διακοπή λειτουργίας εργοστασίων.

Από την πλευρά του όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σχέδιο, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η Γαλλία να γίνει ο κορυφαίος παραγωγός «καθαρών» αυτοκινήτων στην Ευρώπη, προτρέποντας παράλληλα τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας να κατασκευάζουν τα οχήματά τους στη χώρα.

Tags:
δάνειο, Εμανουέλ Μακρόν, εργαζόμενοι, θέσεις εργασίας, Γαλλία, αυτοκινητοβιομηχανίες, αυτοκίνητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK