17:55 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αλλά και για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία από το υπουργείο Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, στη λίστα με τα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τις Κυριακές, προστίθεται και το εμπορικό κέντρο Σπατών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις, με τη ρύθμιση: 

  • Παρέχεται εξαιρετικά για το 2020 η δυνατότητα επιχορήγησης σε φορείς και σωματεία που στον δήμο αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, υπό την προϋπόθεση ότι μετέχει σε αυτά ο οικείος ο.τ.α με ποσοστό τουλάχιστον 50%. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης στους ανωτέρω φορείς και σωματεία, δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό το 2,5% των τακτικών εσόδων του Δήμου (κατά τα ισχύοντα επιτρέπεται η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ποσοστό 1,5%). Η ρύθμιση στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού.
  • Παρέχεται η δυνατότητα στον ΟΑΣΑ ΑΕ εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 4 μήνες από την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων να προβαίνει, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, στη σύναψη συμβάσεων με απευθείας ανάθεση, όταν η εκτιμώμενη αξία κάθε σύμβασης, εκτός ΦΠΑ, είναι κατώτερη των ορίων που καθορίζονται στο άρ. 235 του νόμου 4412/2016 για την επίτευξη του σκοπού του (διασφάλιση της αδιάλειπτης και απρόσκοπτης λειτουργίας των ΜΜΜ, διάθεση , χρήση και έλεγχος των μέσων κομίστρου κ.ά.).
  • Καταργείται η Συντονιστική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΣΕΣΕ) που συστάθηκε με νόμο του 2019.
  • Προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού – Αγιος Δημήτριος – Πύργος στον Δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής.
  • Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία κ.ά. καθώς το ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Tags:
εργαζόμενοι, εργαζόμενος, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, Βουλή, Πρόγραμμα, οικονομική ενίσχυση, μέτρα στήριξης, τουρίστρια, τουρισμός, τουρίστας, τουρίστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK