10:52 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την επιβολή διοικητικού προστίμου, ύψους 100.000 ευρώ, σε ασφαλιστική εταιρεία για συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πρόστιμο–μαμούθ, ύψους 100.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ασφαλιστική εταιρεία, η οποία προέβη σε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Το πρόστιμο ανακοινώθηκε από τη γενική διεύθυνση της Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η παραβίαση συνδέεται με διατάξεις που αφορούν τους γενικούς όρους στα ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, ισόβιας διάρκειας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει ότι «ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας τη διαφάνειας στους όρους και στα κριτήρια αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, προκειμένου να επιτρέπεται στον καταναλωτή να ελέγξει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του».

Στόχος είναι η προστασία των καταναλωτών–ασφαλισμένων και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και των οικογενειών τους, καταλήγει το αρμόδιο υπουργείο.

Tags:
ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικό συμβόλαιο, Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόστιμα, πρόστιμο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK