00:24 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις λεπτομέρειες για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα.

Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Οκτωβρίου θα είναι ενεργός ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» του υπ. Εργασίας, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώσει μέχρι και στο 50% τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στον εργαζόμενο, με το κράτος να καλύπτει το 60% του μισθού που χάνεται.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, στον μηχανισμό θα μπορούν να ενταχθούν μέρος ή το σύνολο των υπαλλήλων με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση για έναν ή περισσότερους μήνες.

Η αναπλήρωση στο 60% υπολογίζεται στον καθαρό μισθό, ενώ ο εργοδότης έχει υποχρέωση να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το σύνολο του ονομαστικού μισθού.

Στο διάστημα που ισχύει το πρόγραμμα, δεν επιτρέπονται: η αλλαγή της εργασιακής σχέσης, η μεταβολή των τακτικών αποδοχών ή η καταγγελία της σύμβασης.

Αναφορικά με τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών και όσες συνδέονται με αυτές, η τροπολογία προβλέπει κάλυψη πέραν του 60% του εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που δεν απασχολούνται. Οι εταιρείες αυτές μπορούν να παρατείνουν το μέτρο έως και τις 31/12/2020.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία για τον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Tags:
τροπολογία, εργασία, συνεργασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK