09:43 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τιμές πετρελαίου σημειώνουν σημαντική πτώση σήμερα καθώς παραμένει χαμηλή η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ παρά την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού σε αρκετές πολιτείες.

Σε πτώση των τιμών οδηγεί σήμερα τις τιμές πετρελαίου η χαμηλή ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, ο φόβος δεύτερου κύματος κορονοϊού στη Νότια Κορέα καθώς και η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η τιμή του μπρεντ για συμβόλαιο του Ιουλίου υποχωρούσε 1,16 δολάρια ή 3,3% στα 34,13 δολάρια το βαρέλι στις 12:27 (ώρα Ελλάδος), ενώ η τιμή για συμβόλαιο του Αυγούστου σημείωνε πτώση 1,11 δολάρια ή 3,1% στα 34,92 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε 1,28 δολάρια ή 3,8% στα 32,43 δολάρια. 

Και τα δύο συμβόλαια είναι σε τροχιά να καταγράψουν τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών και αναμένεται να σημειώσουν τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη εδώ και χρόνια χάρη στις μειώσεις της παραγωγής και την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης καθοδηγούμενη από την Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να καταγράψει μία μηνιαία αύξηση-ρεκόρ 72% τον Μάιο και το μπρεντ να σημειώσει μία αντίστοιχη αύξηση 35% που θα ήταν η ισχυρότερη από τον Μάρτιο του 1999. 

Τα χθεσινά στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν πολύ την περασμένη εβδομάδα.

Αναιμική παρέμεινε η ζήτηση καυσίμων παρά την άρση των περιορισμών σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Οι έμποροι θα εστιάσουν στα αποτελέσματα των συζητήσεων για τις μειώσεις της παραγωγής μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Tags:
αγορές, τιμές, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK