21:52 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναλυτικές οδηγίες για τον συμψηφισμό 25% στις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ παρέχει η ΑΑΔΕ. Την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου, η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις υπόλοιπες κατηγορίες μη μισθωτών.

Στα ειδοποιητήρια θα εντάσσεται και η έκπτωση, ύψους 25%, στις εισφορές Απριλίου και Μαΐου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρείχε νέες διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ Μαρτίου και του α’ τριμήνου του 2020 με μελλοντικές οφειλές των μη μισθωτών.

Με βάση τον προγραμματισμό των γενικών διευθύνσεων Φορολογικής Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες θεωρούνται οι οφειλές Ιουνίου.

Εφόσον οι δικαιούχοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές από δόσεις μέχρι και τον Μάιο, θα είναι εφικτός ο συμψηφισμός και σε οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών.

Ειδικά για τις οφειλές ΦΠΑ του Απριλίου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης στις 29 Μαΐου και τις οφειλές από παρακρατούμενους φόρους, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει σήμερα, ο συμψηφισμός θα είναι εφικτός στα μέσα Ιουνίου.

Κι αυτό, διότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον συμψηφισμό είναι η οριστικοποίηση των οφειλών, η οποία συντελείται με την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Έως τότε, αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet τα ποσά προς συμψηφισμό (25%).

Tags:
ΕΦΚΑ, ανάρτηση, ασφαλισμένοι, ΑΑΔΕ, έκπτωση, ειδοποιήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK