00:09 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διευκρίνιση ως προς τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων και τα ταξί προχώρησε σήμερα Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών.

Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από 24% στο 13%, συμπεριλαμβάνει και τα κόμιστρα των ταξί σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών.

«(Η μείωση) οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων. Στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από προχθές, Δευτέρα, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών, ο οποίος υπέστει σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

Η μείωση του ΦΠΑ αναμένεται ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση διατηρούν, σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής τους τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας», καταλήγει.
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, οικονομία, Κυβέρνηση, μείωση ΦΠΑ, ταξί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK