16:07 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019 απαλλάσσονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως ανακοίνωσε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή εφαρμογής του μέτρου θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650. Με απόφαση του πρωθυπουργού προχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, οι ωφελούμενοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι με βάση τα όσα ίσχυαν, οι αγρότες που εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

«Η δημιουργία ή ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου θα αξιοποιείται πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων. Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η μείωση της προκαταβολής φόρου, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και η μείωση και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες» υπογράμμισε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αγρότες, τέλος επιτηδεύματος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK