04:04 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ESM κάλεσε την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα πρέπει να ανεβάσει την ένταση.

Μετά το «πράσινο φως» του Eurogroup ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει στην Ελλάδα ποσό 644,42 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP/ANFA). 

Εξάλλου, το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για δάνειο του 2012, που αφορά στην περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2020 και αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 103,64 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε κρίσιμης σημασία για την Ελλάδα τη διατήρηση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, ανεβάζοντας, μάλιστα, την ένταση σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός.

«Αυτό είναι αναγκαίο για την περαιτέρω στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής της χώρας» σημείωσε.
Tags:
οικονομία, Μεταρρυθμίσεις, κέρδη, Ομόλογα, ESM
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK