02:29 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διαδικασία υποβολής διαδικτυακών αιτήσεων για τους εποχικά εργαζόμενους, που δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη (07/07).

Οι εποχικοί εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη διαδικτυακή αίτησή τους για το επίδομα των 534 ευρώ από την Τρίτη (07/07) έως και το τέλος του μήνα. Η καταβολή του ποσού θα γίνει τις πρώτες δέκα ημέρες του Αυγούστου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις αφορούν εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, και η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά στον Ιούνιο.

Επισημαίνεται πως οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν και αίτηση με νέο έντυπο, μέσω της πλατφόρμας supportemployees.services.gov.gr, είτε έχουν επαναπροσληφθεί είτε όχι για να κριθούν δικαιούχοι του επιδόματος.

Οι δικαιούχοι

Ως δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ορίζονται οι εποχικά εργαζόμενοι που:

  • Δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.
  • Απολύθηκαν από επιχειρήσεις λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο ως και τον Αύγουστο 2020.

Ποια έγγραφα απαιτούνται

Οι εποχικά εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ πρέπει να έχουν:

  • Επικαιροποιημένα ατομικά στοιχεία στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι παραμένετε άνεργοι και δεν έχετε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISNet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω του gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-meniaia-apozemiose-epokhika-ergazomenon.

Tags:
αιτήσεις, εργαζόμενοι, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK