10:12 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζει με νομοσχέδιο το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της τηλεργασίας στη χώρα μας.

Με δέσμη δέκα διατάξεων καθορίζεται το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της τηλεργασίας, σε νομοσχέδιο που θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο θεσμός της τηλεργασίας, αναδείχθηκε στην περίοδο της πανδημίας και αποτελεί νέα δυναμική πρόκληση από το μέλλον, σύμφωνα με το υπουργείο, στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν η ελληνική αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κλήθηκε να δημιουργήσει ένα συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο. Μερικές από τις βασικές κατευθυντήριες αρχές του πλαισίου είναι:

  • Πλήρης σεβασμός των εργασιακών σχέσεων
  • Τήρηση ωραρίου από τον εργοδότη.
  • Σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του τηλεργαζομένου.

Επίσης:

  • Κάλυψη του κόστους εξοπλισμού από τον εργοδότη.
  • Aπαγόρευση της χρήσης κάμερας.
  • Σύστημα ελέγχου τηλεργασίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.
  • Δήλωση εργαζομένου και ωραρίου τηλεργασίας στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό το μεγάλο βήμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ολοκληρώνεται με την ίδρυση αυτοτελούς Τμήµατος Ελέγχου Τηλεργασίας στο Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο θα είναι αρμόδιο για τη διενέργεια ελέγχων για τη διαπίστωση της τήρησης των όρων της συμφωνίας για τηλεργασία και των μέτρων για την ασφάλεια και υγεία του τηλεργαζομένου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, Νομοσχέδιο, τηλεργασία, εργασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK