05:34 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εταιρεία McDonald’s ανέφερε την Τρίτη μεγάλη πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις της, καθώς τα εστιατόριά της έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, περιορίζοντας τις παραγγελίες για αρκετό διάστημα μόνο σε παράδοση μέσω αυτοκινήτου ή κατ' οίκον.

Σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις φαίνεται να είχε η πανδημία του κορονοϊού στα McDonald's όπως υπογραμμίζει το Reuters. 

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια δυσκολεύτηκαν να συντονιστούν με τις μεταβαλλόμενες οικονομικές δυναμικές καθώς και τις συμπεριφορές των καταναλωτών με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Έτσι, πολλά αναγκάστηκαν να απλοποιήσουν τα μενού και να στραφούν σε παραγγελίες μέσω διαδικτύου ή κινητού καθώς και σε διανομές κατ' οίκον ή με παραλαβή μέσα από το αμάξι.

Οι μετοχές της αλυσίδας έχασαν περισσότερο από το 2,5% της αξίας τους. Παράλληλα, οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα μειώθηκαν κατά 23,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, έχοντας παρασυρθεί από τις καραντίνες σε μεγάλες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Λατινική Αμερική. 

Καθώς σταδιακά οι καραντίνες χαλάρωσαν οι πωλήσεις βελτιώθηκαν και οι απώλειες δεν ήταν τόσο κακές, ενισχύοντας έτσι την αισιοδοξία για μια ενδεχόμενη ανάκαμψη. Ωστόσο περίπου το 96% των εστιατορίων της αλυσίδας λειτουργούν είτε με μειωμένη χωρητικότητα εντός των καταστημάτων είτε με κατ' οίκον παράδοση και παραλαβή από το κατάστημα με αυτοκίνητο.

Η εταιρεία σχεδιάζει μια διαφημιστική ώθηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 έτσι ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση

Tags:
πανδημία, κέρδη, κορονοϊός, fast food, McDonald's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK