20:28 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε 10 μέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

Πιο γρήγορα σε σχέση με πέρυσι καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου στους λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογούμενων σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε 10 μέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι το τέλος Ιουλίου και για δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 δικαιούχων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι, που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου, ήταν 364.000 και το συνολικό ποσό έφτανε στα 97 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται από την ΑΑΔΕ, φέτος ήδη οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν είναι αυξημένοι κατά 40% και το συνολικό ποσό κατά 20%.

Σύμφωνα με πηγές από την Ανεξάρτητης Αρχής, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί οι φορολογούμενοι εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου.

Δεύτερον, διότι προλαβαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και γλιτώνουν το συμψηφισμό με τυχόν οφειλές από το συγκεκριμένο φόρο.

 

Tags:
Φορολογία, επιστροφή φόρου, φόρος, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK