16:23 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων που αφορούν στο επίδομα για αναστολή εργασίας τον Αύγουστο.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να σημειώνουν αυξητικές τάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι αρχές ξεκίνησαν να εφαρμόζουν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων υπάγεται και η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων καθώς και η αναστολή εργασίας για τους υπάλληλους. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τους δικαιούχους.

Το επίδομα της συγκεκριμένης αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 534 ευρώ, για τους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν καμία από την ημέρα του μήνα.

Αναστολή εργασίας κατά τον Αύγουστο

Όσον αφορά τον Αύγουστο, οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κατά τον συγκεκριμένο μήνα, η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Το ποσό της αποζημίωσης, με την προϋπόθεση βέβαια πως έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα η αίτηση, θα καταβληθεί το διήμερο της Πέμπτης 10 και Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως προβλέπεται από τον υπουργικό σχεδιασμό, παρόμοιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν και για τις αναστολές εργασίας για τον Σεπτέμβριο.

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έχουν οριστεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το υπουργείο Οικονομικών, οι κατηγορίες των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ λοιπόν, οι κατηγορίες είναι οι εξής;

  • Εποχικά ξενοδοχεία – καταλύματα
  • Τουριστικά λεωφορεία
  • Εστίαση
  • Τουρισμός
  • Μεταφορές
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
Tags:
πληρωμή, καταβολή, δικαιούχοι, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, επιχειρήσεις, αποζημίωση, εργασία, εργαζόμενοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK