10:23 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λήγει σήμερα η προθεσμία για εργοδότες και εργαζόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα που αφορά σε αναστολή εργασίας τον Ιούνιο.

Λήγει σήμερα, Παρασκευή, 7 Αυγούστου η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας, ώστε οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που αφορά στην αναστολή εργασίας για τον μήνα Ιούνιο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» ενώ από τους  εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.  

Η αναστολή εργασίας υπενθυμίζεται πως περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Το ποσό της αποζημίωσης υπενθυμίζεται πως μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 534 ευρώ αν δεν έχει υπάρξει ούτε μία ημέρα εργασίας κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, αποτελούν τη λίστα στην οποία περιέχονται οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, ενώ λόγω του συνεχιζόμενου εντοπισμού κρουσμάτων του ιού, οι αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων και η αναστολή εργασίας για τους υπάλληλους θα συνεχιστεί ως μέτρο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως, την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας έλαβε την απόφαση να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων, να θέσουν σε αναστολή εργασίας συμβάσεις εργαζομένων και τον Αύγουστο.

Η πληρωμή της αποζημίωσης, με την προϋπόθεση πως οι ατήσεις έχουν γίνει εμπρόθεσμα θα γίνουν στις 10 έως 12 Αυγούστου.

Για τις αναστολές που αφορούν στον Αύγουστο, υπάρχει η πληροφορία πως οι αιτήσει θα αρχίσουν να κατατίθενται μετά από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

Tags:
αίτηση, Υπουργείο Εργασίας, εργασία, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, επίδομα, Επίδομα 534 ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK