05:30 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με επιχειρήσεις και εργαζόμενους να αναμένουν τις αποφάσεις των αρχών για τη λειτουργία ή όχι των επιχειρήσεων, συνεχίζεται η καταβολή αποζημίωσης.

Από τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες καθώς και οι εργαζόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που αφορά στον μήνα Ιούλιο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα της υποβολής, οπότε για την καταβολή των ποσών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους μεν εργοδότες μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» από τους δε εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, που θα ακολουθήσουν τα βήματα της διαδικασίας

Τις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις, καθώς και οι εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση, μπορούν να υποβάλλουν μονομερώς αιτήσεις από τις 7 έως και τις 31 Αυτούστου.

Σημειώνεται τέλος, πως δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου στις  ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων.

Πού κάνω αίτηση

Όσον αφορά στους εποχικά εργαζόμενους, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν με νέο έντυπο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Δικαιούχοι της αποζημίωσης μπορούν να είναι εργαζόμενοι που είτε έχουν επαναπροσληφθεί είτε βρίσκονται ακόμα εκτός εργασίας.

 

Tags:
υπάλληλοι, Υπουργείο Εργασίας, κατάθεση, αίτηση, αιτήσεις, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK