13:35 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων βελτιώνεται, από τον οίκο Moody's, κατά 6 βαθμίδες, επανερχόμενο στα κανονικά επίπεδα, κατ' αναλογία με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Την σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στο τραπεζικό σύστημα τόνισε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Με αφορμή την αναβάθμιση από τον οίκο Moody's του ανώτατου ορίου δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα στο «Baa1» από «Β1», ο κ. Σταϊκούρας, επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτό αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την επιβολή των capital conrtols. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Tags:
ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK