21:55 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Παρατείνεται η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών των πληττόμενων από την πανδημία.

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η περαιτέρω αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021.

Την απόφαση για την παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

«Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων γι' αυτές τις οφειλές, με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 άτοκες δόσεις  ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

«Έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της πραγματικότητας, προχωρήσαμε σήμερα στην επιμήκυνση του χρόνου καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα έως τις 30 Απριλίου του 2021. Πήραμε, παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν, για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, Υπουργείο Οικονομικών, αναστολή, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK