22:28 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για να πληρώσει δώρο Πάσχα σε εργαζόμενο με μισθό 1.159 ευρώ, μια ατομική επιχείρηση ζήτησε 1.742.000 ευρώ από το κράτος, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιχείρηση φέρεται να ζήτησε 1.742.000 ευρώ για να πληρώσει δώρο Πάσχα σε εργαζόμενο που ο μισθός του ήταν 1.159,84 ευρώ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι πλήθος εργοδοτών ζήτησαν να πληρωθούν τεράστια ποσά για την καταβολή δώρου Πάσχα.

«Είναι πάρα πολλές, έχω ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζητάνε όχι το ίδιο ποσό, διαφορετικά, αυξημένα ποσά» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Πρόσθεσε ότι διαπιστώθηκαν ακόμη και «ακραίες περιπτώσεις».

«Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 ευρώ δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000 ευρώ, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο 800.000 ευρώ, άλλη 600.000 ευρώ, άλλη 50.000 ευρώ, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν».

Ειδικά για την ατομική επιχείρηση που ζήτησε 1.742.000 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι από τη διασταύρωση με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφορούσε το δώρο εργαζομένου που ο μισθός του ανέρχεται σε 1.159,84.

Πληρωμές για δώρα Πάσχα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Στα περιστατικά αυτά, απέδωσε ο κ. Βρούτσης το γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση στα χρήματα για το δώρο Πάσχα.

Όπως είπε, εάν δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση, ίσως τα ποσά αυτά να δίνονταν, ποσά -που όπως τόνισε- «δεν είναι δικά μας, είναι των φορολογουμένων».

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές του δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Tags:
Μισθοί, μισθός, δώρο Πάσχα, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK