23:56 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί η κρατική συμμετοχή για το δώρο του Πάσχα στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει από το δημόσιο η κρατική συμμετοχή για την καταβολή του δώρου του Πάσχα.

Η κρατική αυτή συμμετοχή θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους, μετά από εντολή των αρχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είτε επειδή είχαν πτώση στα έσοδά τους λόγω της χαμηλής καταναλωτικής δραστηριότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουν εκπληρωμένες τις σχετικές υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους και γενικά προς το προσωπικό τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου του Πάσχα, οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ και την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι απόπειρες απάτης έφεραν καθυστέρηση

Την καθυστέρηση στη συγκεκριμένη διαδικασία, ο κύριος Βρούτσης την απέδωσε σε περιστατικά επιχειρήσεων που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για τα δώρα του Πάσχα, πιστεύοντας πως θα ξεγελάσουν τις Αρχές.

Όπως είπε όμως ο υπουργός, η διασταύρωση των στοιχείων, απέτρεψε τους επιτήδειους.

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, υπήρξε περίπτωση, στην οποία επιχείρηση φέρεται να ζήτησε 1.742.000 ευρώ για να πληρώσει δώρο Πάσχα σε εργαζόμενο που ο μισθός του ήταν 1.159,84 ευρώ.

«Είναι πάρα πολλές, έχω ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζητάνε όχι το ίδιο ποσό, διαφορετικά, αυξημένα ποσά» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Tags:
πληρωμή, καταβολή, Κράτος, Δημόσιο, επιχειρήσεις, δώρο Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK